Патладжанени кюфтенца

25/04/2017
"Пържени или печени - решавате вие, но задължително поднесете с бира!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 073
  • Преглеждания за месеца937
  • Преглеждания за седмицата84
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се изпичат на котлон или в грил тиган. Така не стават много воднисти.

Оставят се да се охладят и се обелват. Поставят се за кратко върху кухненска хартия. В купа се слагат нарязаните на ситно лук, чесън и копър.

Добавят се нарязаните на много ситно патладжани и чушка. Слага се яйцето, сол на вкус и се разбърква.

От галетата се добавя до получаване на гъста смес. Сместа се оставя в хладилник за 10 минути.

В тиган се загрява малко олио и със супена лъжица се слага от сместа. Леко се притискат и се пържат на слаб огън.

Щом хубаво се запържат от едната страна с помощта на шпатула се обръщат от другата. Аз сервирах с чеснов сос.

Може да се изпекат и на фурна!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар