Вити сарми на фурна

25/04/2017
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Супер кулинарна идея за онези, които обожават сармички, но ги мързи да ги свиват "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 827
  • Преглеждания за месеца9322
  • Преглеждания за седмицата5367
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязаните лук и морков. Добавете каймата и след като се запържи, прибавете ориза. След това добавете пюрето и подправките.

Налейте малко вода и оставете да ври няколко минути. Отделете листата от кочана. Подредете две, три листа едно до друго, като ги застъпвате.

Сипете от плънката от едната страна по дължина. Завийте внимателно на руло. Преместете в намаслена тава. По същия начин направете и с останалите продукти.

Налейте вода в тавата, колкото да покрие сармите. Печете на 200 градуса, около 50-60 минути. Ако изври водата, а сармите не са готови, сипете още малко. Накрая трябва да останат само на мазнина.

Оставете леко да се охлади и сервирайте, нарязано на парчета с кисело мляко или яйчено-млечен сос.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар