Кифлички с мармалад и ванилия

25/04/2017
Sonia Danova
отSonia DanovaНовак811
"Искате нещо, на което не може да устоите, вкусно и топящо се в устата? Значи тези кифлички са точно за вас "
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 139
  • Преглеждания за месеца1063
  • Преглеждания за седмицата128
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопля се прясното мляко. От него се заделят 100 мл. В тях се поставя маята, няколко чаени лъжички брашно и 1 ч.л. захар. Получената смес се оставя за десетина минути да се активира.

С брашното, едното яйце, двата белтъка от друти две яйца, олиото, разтопеното масло, захарта, двете ванилии, останалото мляко и вече активиралата се мая се замесва меко и еластично тесто.

Оставя се да втаса за около 40 минути. След като втаса се премесва тестото и разделя на пет части. От тях се оформят топки.

Оставят се да се отпуснат за няколко минути. Всяка топка се разточва на кръг.и се разделя на по осем триъгълника. В широката част на всяко тригълниче се поставя по една лъжичка мармалад.

Двата ъгъла се подвиват на вътре и тогава се навиват. Оформените кифлички се редят в тавата на фурната, покрита с хартия за печене. Втасват около 20 минути. Мажат се с разбитите жълтъци. Пекат се на 180 градуса за 25 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар