Шаран в тенджера

11/03/2010
Гери
отГериНовак
"От майсторите да го знаете - най-вкусният шаран се прави в тенджера "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 975
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • риба – 180 гр.
  • лук – 100 гр.
  • олио - 25 мл.
  • брашно – 5 гр.
  • чесън – 5 скилидки
  • дафинов лист – 1 бр.
  • бяло вино – 10 мл.
  • сол
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените лукчета се запържват с олио. Прибавя се малко брашно, няколко скилидки нарязан чесън, черен пипер, сол, дафинов лист и бахар.

След като се позапържи се залива с малко вода и бялото вино.

Нарязаната риба се пуска в получения сос и се слага да ври на тих огън.
подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар