Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Картофена тарталета с пиле, гъби и сос от сирена

Картофена тарталета с пиле, гъби и сос от сирена

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Картофена тарталета с пиле, гъби и сос от сирена
Снимка: Добринка Петкова
1 / 5
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Искате да впечатлите гостите си или да ги нахраните вкусно? Ние ще ви помогнем и за двете"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г сварени
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • масло - малко
  • за плънката
  • пилешко филе - 500 г
  • готварска сметана - 250 мл
  • гъби - 150 г консервирани
  • сирене - 200 г по избор (микс)
  • моцарела - 150 г или кашкавал
  • сол
  • черен пипер
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете и ги намачкайте. Прибавете подправките, яйцето, маслото и хубаво размесете.

Разстелете сместа в намаслена форма (с изпъкнало дъно). Печете на 200 градуса за 30 минути или до златисто.

През това време нарежете месото на малки късчета и ги запържете. Добавете гъбите и подправките. След няколко минути налейте сметаната и прибавете нарязаните сирена.

Хубаво разбъркайте, докато се разтопят. Извадете тарталетата, оставете леко да се охлади и я обърнете върху подходяща чиния. Изсипете плънката и поръсете обилно с моцарела (кашкавал).

Върнете соления пай обратно във фурната за няколко минути, колкото да се разтопи моцарелата.

Оставете леко да се охлади и сервирайте.

Картофената тарталета с пиле, гъби и сос от сирена е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215696
Потребител#215696
Здравейте, изглежда много апетитно и оригинално, но никъде не се продават тави с изпъкнало дъно. Ще съм благодарна, ако ме насочите къде да намеря.
23.06.2018 08:19
1
Екатерина Куминска
Екатерина Куминска
Чудесна рецепта, получи се много вкусно! Вкъщи си позволихме да добавим и кромид лук към плънката.
31.05.2017 22:36
1
Покажи всички подкоментари
Петя Борисова
Петя Борисова
Да ще Ви бъда много благодарна.
12.05.2017 17:05
3
Петя Борисова
Петя Борисова
Ястието много ми хареса,но нещо тарталетата ми нещо не можах да я опека както трябва. Ако може да ми обясните как точно се пече и в каква форма.Благодаря Ви !
30.04.2017 12:32
11
1
Покажи всички подкоментари