Свински гърди на жар

25/04/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф71021923181
"Свински гърди на жар - една основателна причина никога да не ви се прииска да станете вегетарианец "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 322
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свински гърди - 1 кг без кост
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. сух
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - или олио за намазване на месото
  • сланина - 1 малко парче за намазване на скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки, дълги парчета. В купа се смесват сухите стрити и смлени подправки - кимионът, кориандърът, черният пипер, чесънът, риганът, червеният пипер и се добавя солта.

Всичко се разбърква хубаво и всяко парче месо се натрива със сместа от всички страни. Накрая се намазва със зехтин или олио и се оставя да преседи на хладно минимум един час.

Пече на предварително намазаната със парче сланина скара върху добре нагорещена жар, като се обръща и от двете страни.

Поднася се с подходяща сезонна салата.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!