Заек с пресен лук

10/05/2012
от Бай Ставри Новак
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 175
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете заека, измийте го и го изчистете, посолете, поръсете с черен пипер и го накиснете за 1 нощ в оцета и вода.

На следващия ден го изплакнете и го шпиковайте с парченца пушена сланина. Запържете в сгорещената мазнина скълцания ситно лук и морковите. Разбъркайте ги с брашното, доматеното пюре и снемете от котлона.

Сипете зеленчуците в тава с капак или най-добре в глинен гювеч. Отгоре сложете заека, обилно поръсете с подправки, скълцания по-едро чесън, лимоновата кора и сложете дафиновите листа.

Долейте още малко мазнина, виното и малко вода, сложете капака и пъхнете да се пече в силно загряна фурна за 1 и 15 минути, след това махнете капак, полейте заека със соса в съда и доопечете.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар