Козуначена торта с крем и сладко от боровинки

25/04/2017
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522021396
"Знаете ли какво заслужава тази козуначена торта? Заслужава да бъде изядена до последната трохичка "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо907
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипете млякото. След като заври, прибавете захарта и разбъркайте. В купа разбийте жълтъците с пудинга и сметаната. Към сместа налейте на тънка струя врялото мляко. Върнете обратно в тенджерката и бъркайте, докато започне да се сгъстява.

Свалете от котлона и добавете ванилията. Оставете крема леко да се охлади. Нарежете козунака на парчета. В подходяща форма наредете един ред от козунака. Леко го сиропирайте и изсипете една част от крема.

Върху него разпределете част от сладкото. Покрийте с втори ред от козунака и така до изчерпване на количеството. Завършете с парчета от козунака. Поставете формата в хладилника за няколко часа, най-добре за една нощ.

След като тортата вече е стегнала, я преместете върху поднос. Намажете я с разбита сметана. Отстрани панирайте с кокос или леко запечени филирани бадеми. Отгоре украсете с пресни ягоди и върнете в хладилника.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар