Сиропиран сладкиш от стар козунак

25/04/2017
Анелия Цонева
отАнелия ЦоневаПомощник Готвач8616516
"Застарелият козунак е супер основание да приготвите вкусен сиропиран сладкиш "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 086
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте орехите и отделете ядките, начупете ги леко и ги запечете на сух тиган. В подходящ съд кипнете водата и добавете захарта. Бъркайте непрекъснато докато захарта се разтопи напълно.

Обезкостете фурмите и ги прибавете в сиропа, сложете и трите лъжици уиски. Варете докато се сгъсти. Нарежете козунака на филийки с дебелина около 2 пръста.

Подгответе си тава с отлепящо се дъно, като я застелите с хартия за печене. Топвайте всяка филия козунак в топлия сироп и нареждайте във формата.

За да се разпредели добре, ако се налага, начупете някои от филийките. На всеки ред отгоре слагайте от фурмите и поръсвайте с орехи. Отгоре продължавайте да редите козунак и така докато свърши.

Притиснете леко, за да изравните сладкиша и да му придадете форма. Залейте с останалия сироп и оставете да престои една нощ в хладилника.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар