Сладкиш с два вида домашно сладко

25/04/2017
Анелия Цонева
отАнелия ЦоневаПомощник Готвач8416516
"Ще стане и със сладко от магазина, но с домашно сладко е най-вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо904
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 200 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • мед - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л. слънчогледово
  • сладко от ягоди - 5 с.л.
  • сладко от къпини - 5 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • масло - за намазване
  • брашно - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта до пухкав крем, добавете брашното и отново бъркайте докато стане кексово тесто.

Добавете млякото, меда и олиото и отново разбийте до хомогенност. Намажете форма за сладкиш с краве масло, поръсете с брашно и пресипете вътве кексовото тесто.

Печете 10-15 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна, а после намалете на 150 градуса и печете до готовност /около 40 мин/.

Когато блатът е готов го извадете и охладете напълно. Разрежете го така, че да се получат два тънки блата.

Намажете първият блат със сладкото от ягоди, поставете втория блат и го намажете с другото сладко. Отгоре поръсете с пудра захар и оставете за два часа в хладилника.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар