Рулца от пилешки гърди

26/04/2017
Биляна
отБилянаГотвач1733862352
"Лесни за приготвяне и много ефектни - перфектното ястие за всякакъв повод "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 041
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди, ако са голямо парче, тип пеперуда се разрязват на две, а след това всяка половина може да се сцепи да стане по-голямо и тънко парче. Всяка половина се натърква със зехтин и се овкусява със сол и микса от пипери, като подправките се втриват хубаво в месото.

Гърдите се оставят настрани и в добре загрят тиган се разтопява маслото. Гъбите се нарязват на дребни парчета и се добавят към маслото в тигана, когато загрее.

Те също се овкусяват със сол и пиперите. Когато се задушат хубаво се слага от тях върху пилешките гърди и се завиват като вретено. Подреждат се в йенска тавичка поливат се леко със зехтин и се покриват с капак.

Пекат се до готовност на пилешките гърди, а когато са готови се изваждат и се запичат на скара за около една минута от всяка страна, колкото да поемат аромата на скара.

Докато се пекат рулцата в тенджера се налива готварската сметана да се затопли. През това време се настъргва кашкавалът и се нарязва на парчета топеното сирене.

Когато е готова сметаната се добавят кашкавалът и сиренето. Бърка се до разтопяване и хомогенизиране на сместа и сосът е готов. Рулцата се подреждат в чиния и се поливат със соса. Сервират се топли.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар