Пилешко с бамбук

26/04/2017
"Поканете и приятелите си да опитат от това вкусно пилешко с бамбук по китайски "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо582
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 800 г (гърди или бутчета)
  • лук - 2 глави
  • бамбук - 120 г от буркан
  • соев сос - 1 с.л. от гъстия
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на жулиени и се слага в загрятата мазнина. Не се бърка, а щом хубаво се запържи се обръща от другата страна. През това време се нарязва лука на тънки полумесеци.

Когато месото се запечата и от другата страна се добавя лукът заедно с изцедения бамбук. Пържи се до омекване на лука, като периодично се разбърква.

Добавя се соевият сос, черният пипер и солта. Разбърква се и след минута се маха от котлона.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар