Кростата с череши

26/04/2017
teodora
отteodoraНовак21210
"Как така досега не сте опитвали кростата с череши? Веднага да поправите този пропуск "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо169
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • Основа
  • брашно - 250 г
  • пудра захар - 70 г
  • масло - 140 г
  • сол - 1 шипка
  • жълтъци - 2бр
  • Пълнеж
  • масло - 125 гмеко
  • пудра захар - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • бадеми - 120 г изпечени и смлени (преди печене се попарват и обелват)
  • канела - 1 щипка
  • брашно - 20 г
  • какао - 1 с.л.
  • За поръсване
  • натурален шоколад - 100 г настърган
  • За отгоре
  • череши - от 1 компот (добре отцедени)
  • натурален шоколад - 50 г
  • олио - 10 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе основата:

а) Блендирайте смесените брашно, пудра захар, щипка сол, ванилията и маслото до мазни трохи - добавете жълтъците;

б) Увийте тестото в стреч фолио и го приберете в хладилника за 30 минути;

в) Оформете основата с бордюр висок 3 см във форма за тарт - набодете с вилица;

г) Печете при 180 градуса за 10 минути - охладете до полуготовност.

2. Почистете черешите от костилките - отцедете от сока.

3. Пригответе пълнежа:

а) Разбийте с миксер мекото масло и пудрата захар до пухкавост - добавете на части леко разбитите яйца;

б) Добавете сухата смес и разбъркайте до еднородност.

4. Оформете кростатата:

а) Поръсете с настъргания шоколад охладената основа и отгоре подредете черешките;

б) Залейте с плънката - загладете.

5. Печете при 170 градуса за 35 минути (30 мин.) и охладете.

6. Напръскайте с шоколадов гитер - нарежете и поднесете.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар