Бързи спагети с прошуто и аспержи

26/04/2017
Йорданка Ковачеваот Йорданка КовачеваПомощник Готвач
"Италианска му работа - за 15 минути такива спагети ще направят, че пръстите ще си оближете "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо267
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете аспержите на едри парченца и ги запечете на силен огън в тиган с много малко зехтин. Достатъчни са няколко минутки (4-5), за да останат хрупкави. Извадете в чиния и оставете настрани.

2. Сварете спагетите според указанията на пакета и полейте със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Отцедете добре и смесете с босилековото песто, така че да полепне добре по пастата.

3. Нарежете прошутото на лентички и също смесете със спагетите, за да се слеят добре вкусовете. Разпределете в чинийки.

4. Нарежете доматите чери на половинки или четвъртинки, взависимост от големината им. Ако ползвате нормална моцарела, а не бейби, също я направете на парченца.

5. Върху всяка порция спагети разпределете първо аспержите, после моцарелата и накрая доматчетата. Подправете с малко зехтин и сол.

По желание натрошете пармезан за допълнителен вкус.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар