Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Бързи спагети с прошуто и аспержи

Бързи спагети с прошуто и аспержи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Бързи спагети с прошуто и аспержи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
26/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Италианска му работа - за 15 минути такива спагети ще направят, че пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г
  • чери домати - 380 - 400 г
  • прошуто - 300 г
  • аспержи - 300 г зелени
  • моцарела - 200 г бейби или нормална
  • пармезан - по желание
  • сол
  • песто - 190 - 200 г или на вкус
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете аспержите на едри парченца и ги запечете на силен огън в тиган с много малко зехтин. Достатъчни са няколко минутки (4-5), за да останат хрупкави. Извадете в чиния и оставете настрани.

Сварете спагетите според указанията на пакета и полейте със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Отцедете добре и смесете с босилековото песто, така че да полепне добре по пастата.

Нарежете прошутото на лентички и също смесете със спагетите, за да се слеят добре вкусовете. Разпределете в чинийки.

Нарежете доматите чери на половинки или четвъртинки, взависимост от големината им. Ако ползвате нормална моцарела, а не бейби, също я направете на парченца.

Върху всяка порция спагети разпределете първо аспержите, после моцарелата и накрая доматчетата. Подправете с малко зехтин и сол.

По желание натрошете пармезан за допълнителен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: