Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Кхачапури – грузински пърленки с плънка

Кхачапури – грузински пърленки с плънка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Кхачапури – грузински пърленки с плънка
Снимка: Мария Симова
1 / 3
26/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Ако баба ви ви приготви мекици, парирайте я с тези уникални Кхачапури, да знае за другия път"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • айран - 1 ч.ч. гъст
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 0. 5 ч.л.
  • брашно - около 3 ч.ч.
  • плънка
  • сирене - 200 г натрошено
  • яйца - 1 бр.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете содата и солта в гъстия айран, разбъркайте и добавете брашното поетапно, докато получите меко тесто.

Разделете тестото на 6 равни части оформени на топки, всяка топка разточете на тънък лист и добавете част от предварително смесените натрошено сирене и яйце в средата на листа.

Съберете краищата на листа (на плисе) като торбичка, обърнете торбичката с събраните краища отдолу и отново разточвате на тънък лист.

Загрейте на слаб огън тиган с размер на кхапачурата, поставете я в него със сгънатите краища отдолу и покрийте тигана с капак. След няколко минути обърнете пърленката и печете вече без капак на тигана.

Намажете пърленката с масло от двете страни, така процедирате със всичките топчета. Разбира се, плънката може да промените по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: