Компот от праскови, дренки и джанки

26/04/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач277951174
"Когато не може да решите кои плодове обичате най-много, пригответе един компот от всички "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо362
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се измиват бурканите добре и се слагат в широка тенджера със студена вода да заврат за около 5 минути. На дъното може да сложите хавлиена кърпа, ако тенджерата ви не е с дебело дъно.

В отделен съд се слагат да врят капачките. Измиват се прасковите добре и се почистват от костилката. Нарязват се на четвъртинки.

Джанките също се измиват и цепват, за да се извади костилката. Дренките ги измиваме и нареждаме на дъното на бурканите. Отгоре нареждаме обезкостените джанки и най-отгоре прасковите.

Слагаме по 3-4 супени лъжици захар, според вкуса ви. Ако предпочитате по-сладко, добавете повече. Доливаме вода, като трябва да останат около три пръста празно разстояние от гърлото на буркана.

По желание добавете във всеки буркан по един стрък индрише. Запечатват се с горещите капачки.

Бурканите се прехвърлят в голяма тенджера или казан, отново с постлана на дъното дебела кърпа или парцал.

Долива се хладка вода, която да покрива поне три пръста над капачките. Варим на умерен огън до готовност, но минимум 15-20 минути "под ключ" /т.е. водата да бълбука/.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар