Здравословни кюфтета на фурна с овесени ядки, коприва и картофи

26/04/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"С тези кюфтета ще ви спечелим за каузата Здравословно хапване всеки ден "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 441
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите ги измиваме и ги слагаме да се варят. Варим около 25-30 минути. Копривата я измиваме и попарваме във вряща вода. Аз я държах около 5 мин. След като я махнем, задължително я изцеждаме много хубаво.

Лука го обелваме и нарязваме на много ситно. Слагаме го в нагорещено кокосово масло да се запържи до златисто. През това време с помощта на нож наситняваме копривата. Добавяме я към лука, разбъркваме и добавяме вода - 1 ч.ч. На бавен огън готвим около 15-20 мин.

След като са позастинали картофите, ги обелваме. Лукът с копривата трябва също да позастинат преди да направим сместа за картофените кюфтета.

Намачкваме много добре картофите с ръчна преса. Добавяме към тях копривата, яйцата, сиренето и магданоза, отново намачкваме. Трябва много добре да се объркат.

След като сме готови добавяме и подправките - сол, куркума и чесъна. Отново трябва добре да объркаме. Подготвяме си тавичка, в която ще ги запечем. Аз сложих кухненско фолио, но вие ако имате хартия за печене, можете да ползвате нея.

Оформяме от сместа кюфтета с помощта на разтопено кокосово масло, за да не залепва сместа по ръцете ни.

Големината и формата я направете както ви харесва. Задължително оставете сместа или оформените кюфтета около 30-40 мин, за да могат овесените ядки да се раздуят, така няма да се разпаднат след като ги изпечете.

Аз ги пекох около 30-35 минути на 170 градуса без вентилатор на два пъти, като ги обърнах един път след като се запекоха отдолу. От тази смес излизат около 30-32 бр. кюфтета.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар