Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Шоколадов тарт с къпини и малини

Шоколадов тарт с къпини и малини

Tina MarinaTina Marina
Новак
53711
Шоколадов тарт с къпини и малини
Снимка: Tina Marina
1 / 3
26/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Хората, които хапват шоколадови тартове, са най-усмихнатите"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 1/2 ч.ч. бяло
  • яйца - 1 голямо
  • масло - 100 г. студено краве
  • захар - 2 с.л. кристална
  • сол - щипка
  • вода - студена
  • За пълнежа
  • шоколад - 200 г млечен
  • черен шоколад - 200 г
  • течна сметана - 250 мл
  • мед - 2 с.л. или кленов сироп
  • яйца - 1 бр.
  • За гарниране
  • горски плодове - пресни или замразени къпини и малини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се пресяват брашното със солта. Добавя се маслото нарязано на кубчета. Съставките се размесват с ръце, докато започнат да се образуват трохи. Яйцето се разбива отделно с малко студена вода. Добавя се към брашното. Замесва се тесто и се увива в стреч фолио. Прибира се за 30-40 минути в хладилник.

Тестото се изважда и разточва на лист с дебелина 5-6 мм, прехвърля се в тавата за печене. С помощта на вилица се надупчва по дъното на тавата. Изрязва се парче пергаментова хартия и се постила върху тестото, използват се керамични перли или друга тежест (боб). Така се пече на 180 градуса за около 20 минути.

В касерола се загрява сметаната с меда или кленовия сироп. Не бива да се допуска да заври, когато се образуват балончета по стените на касеролата котлонът се изключва.

В купа се натрошават двата вида шоколад. Заливат се с горещата сметана, след минута сместа се разбърква докато се разтопи напълно шоколадът. Добавя се разбитото яйце. Сместа се бърка до хомогенност.

Върху още горещата кора за тарт се изсипва шоколадовата смес. Заглажда се с шпатула и отново се пече за около 10-15 минути, като преди това фурната се намалява на 150 градуса.

Тарта се изважда върху метална решетка и се оставя да изстине напълно. Украсява се с пресни или замразени малини и къпини преди поднасяне. По желание може да се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: