Пилешки бутчета с ориз и гъби на фурна

26/04/2017
Лидияот ЛидияНовак
"Ястие, което може да приготви всеки - класически пилешки бутчета с ориз и гъби ~"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 615
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета ги кипвате за 15 минути в тенджера с 1 ч.л. сол и ги измивате на течаща вода.

Гъбите предварително сте ги нарязали и сварили в отделна тенджерка за 10-15 минути, след което ги изцеждате през гевгир.

Нарязвате лука на ситно, настъргвате моркова и ги поставяте в тиган с 4-5 с. л. олио да ги задушите, към тях прибавяте прецедени от водата гъби. Също към тях добавяте 1 ч. л. сол, щипка черен пипер, щипка куркума и 300 мл вода.

В тава изсипвате 300 г ориз, добавяте задушените лук, морков и гъби. Разбърквате с лъжица да стане равномерно ориза и зеленчуците в тавата и подреждате пилешките бутчета.

Доливате вода да покрие ориза и бутчетата. Може да добавите още малко сол и на ситно нарязан магданоз.

Слагате тавата във фурната да се запича на 180 градуса за 30-40 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар