Пролетен таратор с вишни

26/04/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач9782101
"Дръзко, ароматно и много вкусно предложение за пролетната ви трапеза "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вишните измийте добре и им извадете костилките. Млякото разбийте до гладкост и прибавете водата.

Вишните с извадени костилки сложете в млякото. Чесъна нарежете на ситно. Прибавете и него.

Изстискайте сока от резена лимон в малка чаша и към него прибавете солта и олиото. След две минути така получената смес сложете към вишните и млякото.

Добавете магданоза и охладете за известно време в хладилник. А ако не желаете това просто добавете няколко бучки лед.

При сервиране във всяка купичка поръсете малко изчистено слънчогледово семе. Еднакво добър резултат се получава и с изпечено, и със сурово семе.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар