Бурито с яйца, картофи, чоризо и домашно приготвено гуакамоле

27/04/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Ако искате наистина вкусна мексиканска кухня, си пригответе у дома това страхотно бурито "
Приготвяне40 мин.
Готвене7 мин.
Общо47 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо688
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме първо гуакамолето:
Изстискваме лимона. Обелваме лука и го нарязваме на много ситно. Авокадото го разрязваме на две половини и махаме костилката. С помощта на лъжица го изстъргваме от кората.

Обелваме ципата на домата. Обелваме чесъна и го намачкваме, може в хаванче или с пресичка. Намачкваме авокадото и домата с вилица.

Добавяме зехтина, лимона, лука, чесъна, сол и разбъркваме много добре продуктите. Ако искате да е по-пикантно, може да добавите малко лют пипер.

Продължаваме с подготовката на буритото:
Картофите ги измиваме, сваряваме за 20-25 мин. След като са готови и изстинали ги обелваме. Нарязваме ги на кубчета.

В нагорещен тиган с малко олио изпържваме яйцата, като ги правим бъркани и добавят картофите, за да се позапържат и те.

Намазваме тортилите с кисело мляко - по 1 с.л. всяка. Редим по три резенчета от чоризо на всяка тортила. Върху чоризото слагаме от картофите и яйцата.

Натрошваме от сиренето отгоре, слагаме от гуакамолето и навиваме. Върху тортилите за декорация 1 с.л. кисело мляко и отгоре от домашно приготвеното гуакамоле.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар