Панакота с какао

27/04/2017
Албенаот АлбенаИноватор 3x
"Ако знаете, че за десерт има панакота с какао, ще пропуснете ли останалите ястия?"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо261
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се поставя в купичка, залива се със студена вода, разбърква се и се оставя настрани, за да поеме водата и да набъбне.

В тенджерка се слага сметаната, захарта и пресятото какао. Сместа се слага на котлона на средна температура, като от време на време се разбърква. На малка струйка се прибавя прясното мляко. Кремът трябва да е гладък и с еднородна консистенция.

Ако желаем може да пуснем в него няколко блокчета шоколад. Когато заври съдът се дръпва от котлона. Набъбналият желатин се разтопява на водна баня и се добавя към какаовия крем.

Накрая панакотата се ароматизира с една капсула ванилия. Сместа се разпределя в намазани с мазнина формички (за по-лесното отделяне на панакотата от чашките при сервиране).

Формичките се поставят в в хладилник за около 6 часа, докато панакотата стегне. Десертът се сервира обърнат в чиния и гарниран със сладко, настърган шоколад или нещо друго по собствен вкус.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар