Пълнени яйца с топено сирене

27/04/2017
"Няма как да сбъркате с това предястие, както и с питиетата към него "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо470
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр.
  • топено сирене - 100 г
  • майонеза - 1 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • кашкавал - 20 г
  • лютеница - 4 с.л.
  • чубрица - 5 г
  • сол - 5 г
  • червен пипер - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата измийте добре и сложете в подходящ съд да заврат. Варете до твърдо състояние. Охладете и обелете всяко едно.

След това разрежете на двете приблизително еднакви половини всяко яйце. Извадете внимателно жълтъците в отделна купа. Към тях прибавете майонезата, солта и киселото мляко.

Кашкавалът настържете и прибавете към жълтъците, майонезата и киселото мляко. Накрая сложете и топеното сирене. Всичко това смесете, намачкайте и бъркайте до хомогенност.

Получава се гъста лепкава смес. От нея с малка лъжичка или шприц напълнете мястото на жълтъците. Ако ви остане от тази смес сложете около половинките пълнени яйца.

Най-отгоре поръсете с чубрица и червен пипер. Сложете по малко лютеница като завършек.

Получава се интересно предястие.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар