Султан кебап с Одрински кори

27/04/2017
"Султанът може да е имал сто тъщи, но е ял такъв вкусен кебап, че жертвата определено си е струвала "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68 024
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете и запържете патладжана в маслото до златисто. Извадете го от тигана.

Сложете пилешкото месо в тигана, нарязано на кубчета. Запържете. Добавете ситно нарязания лук, граха и овкусете с подправките.

Добавете доматения концентрат. Разбъркайте. Върнете патладжана към останалите продукти и отстранете тигана от огъня. Охладете.

Загрейте маслото в съд на котлона. Добавете брашното и бъркайте енергично с дървена лъжица.

Добавете прясното мляко на тънка струйка при непрекъснато бъркане, до получаването на гладък сос. Овкусете със сол.

Разрежете одринските кори през средата. Сложете парче от корите в дълбока широка чаша, като оставите крайчетата да висят. Сложете от пилешката плънка. Загърнете крайчетата и оформете на топка.

Сложете топчето с гладката повърхност нагоре в намазнена. Постъпете така и с останалите продукти да изчерпване.

Намажете обилно с бешамелов сос. Изпечете в загрята фурна до златисто. Преди готовност поръсете с настърган чедър и допечете за около минута. Гарнирайте с магданоз.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар