Прясна паста с домашно песто

02/05/2017
Tina Marina
отTina MarinaНовак5
"Докато не опитате домашно приготвена паста, не знаете какво значи истинска вкусотия "
Приготвяне40 мин.
Готвене2 мин.
Общо42 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо240
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на пастата:
Пресейте брашното в купа. С помощта на вилица разбийте внимателно яйцата и ги добавете към брашното. Бъркайте до получаването на смес, отлепваща се от стените на купата.

Вече с ръце започнете да месите докато се оформи тесто. Възможно е да се наложи да сипете малко вода, но наистина много малко. Увийте готовото тесто в стреч фолио и сложете в хладилник за 30 минути. След това извадете тестото от фолиото.

Нарежете го на 3-4 парчета и започнете да разточвате на машина за паста от най-малката степен. От време на време поръсвайте разточения лист тесто с брашно. След като прекарате веднъж тестото през пресите на машината, обърнете листа и го прекарайте отново през пресите.

Увеличавайте степените – това означава, че листът ще става все по-тънък. Прекарвайте листа от двете страни и увеличете числот на точилките. Поръсвайте с още брашно, но само ако е необходимо.

Повтаряйте процедурата, докато разточите листа тесто на възможно най-тънката степен. Нарежете листовете тесто и сварете прясната паста във вряща вода с морска сол за около 2 минути.

Приготвяне на пестото:
Измийте и подсушете листата на босилека. Начупете пармезана на едри парчета в купата на блендер и смелете леко. Прибавете кедровите ядки, босилека, чесъна и зехтина. Пасирайте и добавяйте още зехтин, ако ви се струва необходимо. Сипете пестото в добре подсушен буркан, загладете повърхността и залейте със зехтин.

Поднасяне:
В купа сипете сварената и отцедена паста, добавете пестото и разбъркайте много добре. Поръсете с кедрови ядки и настърган пармезан.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар