Трицветен кейк

27/04/2017
"Ще се влюбите във всички цветове на този трицветен кекс "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо412
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците на яйцата. 5 от белтъците разбиваме на сняг с 1 ч.ч. захар. След това добавяме 5 с.л брашно. Другите 3 белтъка също разбиваме на сняг с другата една чаша захар.

Добавяме към тях 8-те жълтъка /на два-три пъти / останалото брашно, бакпулвера и ванилията. Жълтъчната смес делим на 2 части - в едната добавяме какаото /пресято/ и разбъркваме.

В кексова форма намазана с масло или маргарин, изсипваме една върху друга първо какаовата, после жълтъчната и накрая белтъчната смес.

Поставяме кейка в нагорещена само отдолу фурна /170 градуса/. Когато сместа изпълни формата включваме на горно печене за около 5 минути.

Изстинал кейкът се изважда от формата и може да се украси по желание. Аз го залях с готова лимонова глазура на Йоткер.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар