Свински ушички на скара

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844622876743
Свински ушички на скара
Снимка: Зори
1 / 7
27/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Уникално мезе за онези, които разбират. Останалите - не знаете какво изпускате"

Необходими Продукти

  • свински уши - 2 бр. по - големи
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
  • чесън - 1 глава за варенето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските уши ги сваряваме предварително, като при варенето в тенджерата слагаме дафинов лист, няколко зърна черен пипер, сол на вкус и половин глава чесън.

Варим ги за около 30-35 минути, за да омекне хрущялът на ухото. След като са готови ги изцеждаме хубаво от водата и ги подсушаваме.

След това ги взимаме и нарязваме на тънки ленти, в посока от тънката част към дебелата.

След сато са нарязани ги запичаме от двете страни на скарата или на барбекюто. След като са готови, се нарязват пожелание на по-ситни парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: