Мини кроасани с рачешко ролце и спанак

27/04/2017
zarq666@gmail.comот zarq666@gmail.comПомощник Готвач
"Солени кроасани с необикновен пълнеж - супер предложение за ценители "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете тестото, ако е замразено, да се размрази на стайна температура. Разопаковайте ролцата от раци.

Ако сега ги вадите от фризера ги натопете заедно с опаковката в купа с топла вода за по-лесно размразяване. След като се размразят ги поръсете с копър, малко сол, черен пипер и кимион.

Почистете копривата и спанака от дръжките, измийте под течаща студена вода и нарежете на много ситно. В тиган загрейте олиото и маслото и запържете нарязания пресен лук, добавете копривата и спанака и сложете похлупак, за да се задушат при периодично разбъркване.

Накрая добавете пресованата скилидка чесън, сол, кимион и черен пипер на вкус. Отстранете от котлона и оставете плънката да се охлади.

Бутер тестото разтворете и ако е твърде дебело - разточете леко върху плота. С нож нарежете тестото на триъгълници и в основата на всяко поставете рачешко рулце и една супена лъжица от изстиналата зелена плънка. Навийте и оформете кроасана.

Прехвърлете върху хартия за печене в тавата, намажете с разбития жълтък и поръсете със слънчогледовите семки и лененото семе.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор на средна решетка до зачервяване (8 - 10 минути). Изключително вкусни както топли, така и студени.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
27.04.2017 17:09
Тези кроасани са изпечени само отвън, вътре са си чисто тесто.
1
5

Виж всички коментари или напиши такъв