Салата от патладжани

27/04/2017
"Уникална салата, с която ще изпиете много ракия "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо488
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на ленти, след това на две-на три. Посоляват се и се оставят в гевгир за 30-40 минути.

След това се измиват и подсушават с домакинска хартия. Изпържват се до готовност. Поставят се в купа.

Лукът се нарязва на не толкова на дребно, изпържва се в същия тиган с олио и се прибавя в купата.

Морковът и пиперката се нарязват на тънки лентички с дължина 4-5 см.

Чесънът и магданозът се наситняват и заедно се прибавят в купата. Всичко се обърква добре, като се добавя оцетът и 1-2 с.л. зехтин.

Така приготвена салата се оставя в хладилник, където трябва да престои поне 4- 5 часа, за да се маринова. Поднася се към месо по избор.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар