Салата от патладжани

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Салата от патладжани
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
27/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Уникална салата, с която ще изпиете много ракия"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр. /средни/
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на ленти, след това на две-на три. Посоляват се и се оставят в гевгир за 30-40 минути.

След това се измиват и подсушават с домакинска хартия. Изпържват се до готовност. Поставят се в купа.

Лукът се нарязва на не толкова на дребно, изпържва се в същия тиган с олио и се прибавя в купата.

Морковът и пиперката се нарязват на тънки лентички с дължина 4-5 см.

Чесънът и магданозът се наситняват и заедно се прибавят в купата. Всичко се обърква добре, като се добавя оцетът и 1-2 с.л. зехтин.

Така приготвена салата се оставя в хладилник, където трябва да престои поне 4- 5 часа, за да се маринова. Поднася се към месо по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: