Запечен качамак с горгондзола

28/04/2017
Мими А.от Мими А.Чирак
"Качамак - скучен? Опитайте нашето предложение и ще си говорим пак "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме бульона в тенджера и постепенно сипваме сместа за качамака. Бъркаме постоянно, докато сместа се сгъсти и започне да се отделя от съда. Добавяме магданоза и ригана, овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и заравняваме. Оставяме го за 1 час да изстине.

Загряваме фурната. В купа смесваме двата вида сирене и ги намачкваме с преса за картофи.

Намазваме изстиналия качамак със зехтин и ги нарязваме на квадрати. Запичаме го в горещата фурна за около 10 минути, след това обръщаме парчетата и върху тях разпределяме намачканата смес от сирене.

Пече за около 2-3 минути - само докато сиренето се разтопи.

Сервираме веднага със зелена салата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар