Оризови крокети с моцарела

28/04/2017
Мими А.от Мими А.Чирак
"Вегетарианки крокети, които ще ви вземат ума "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина и в него запържваме лука за 5 минути. Добавяме ориза и вермута и варим, докато течността се изпари.

Доливаме около 200 мл горещ бульон и варим на слаб огън, докато оризът поеме течността. Продължаваме да доливаме по същия начин от бульона, докато той не свърши.

Когато оризът е готов, го оттегляме от котлона и към него добавяме разбитото яйце, пармезана, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме и оставяме сместа да изстине хубаво.

Включваме фурната на 200 градуса и в нея поставяме една намаслена тавичка (празна).

В дълбока чиния овкусяваме галетата със сол и черен пипер.

Върху голяма дъска или плот разпределяме от сместа с ориза на 8 еднакви части.

В центъра на всяка част поставяме по 1 кубче моцарела и оформяме крокети.

Овалваме ги в галета и ги подреждаме в горещата тавичка и ги печем около 30 минути.

Сервираме веднага.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар