Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Крокети»Оризови крокети с моцарела

Оризови крокети с моцарела

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Оризови крокети с моцарела1 / 2
28/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вегетарианки крокети, които ще ви вземат ума"

Необходими Продукти

  • ориз за ризото - 200 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава, ситно нарязана
  • вермут - 3 с.л. сух
  • зеленчуков бульон - 600 мл
  • яйце - 1 бр.
  • галета - 50 г
  • моцарела - 60 г нарязана на кубчета
  • пармезан - 30 г настърган
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина и в него запържваме лука за 5 минути. Добавяме ориза и вермута и варим, докато течността се изпари.

Доливаме около 200 мл горещ бульон и варим на слаб огън, докато оризът поеме течността. Продължаваме да доливаме по същия начин от бульона, докато той не свърши.

Когато оризът е готов, го оттегляме от котлона и към него добавяме разбитото яйце, пармезана, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме и оставяме сместа да изстине хубаво.

Включваме фурната на 200 градуса и в нея поставяме една намаслена тавичка (празна).

В дълбока чиния овкусяваме галетата със сол и черен пипер.

Върху голяма дъска или плот разпределяме от сместа с ориза на 8 еднакви части.

В центъра на всяка част поставяме по 1 кубче моцарела и оформяме крокети.

Овалваме ги в галета и ги подреждаме в горещата тавичка и ги печем около 30 минути.

Сервираме веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: