Домашни донъти

11/05/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър26266328
"Понякога партитата са причина за приготвянето на донъти, а друг път донътите са причина за организирането на незабравими партита "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 192
  • Преглеждания за месеца837
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • захар - 80 г
  • сол - 5 г
  • сухо мляко - 20 г
  • мая - 2 пакетчета суха
  • вода - 230 мл топла
  • яйца - 1 брой
  • масло - 40 г
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно брашното, захарта, солта, сухото мляко, сухата мая и ванилия. Долейте топлата вода и разбитото яйце.

Оставете в капак да се активизира сместа за 15 минути. След това добавете маслото и разбъркайте много добре.

Добавяйки брашно, замесете гладко и нелепнещо тесто. Готовото тесто оставете на стайна температура да втаса около 45 минути.

След това го разстелете върху намазнена повърхност на кора с дебелина 1 см.

С помощта на чаша изрежете донътите, като им правите и малка кръгла дупчица в средата. Оставете ги да втасат върху плота за още 45 минути.

Загрейте олио в дълбок тиган на слаб котлон и пускайте донътите да се изпържат от двете страни.

Готовите донъти отцеждайте върху кухненска хартия и след това ги покрийте с желаната от вас глазура или пудра захар.

По желание ги напълнете със щприц със сладко, течен шоколад.
подобни рецепти тук

5 30
4 10
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

ла45
ла45
07.07.2015 23:00
проблем ли ще е ако не добавим сухо мляко и може ли вместо него да се добави прясно или кисело мляко и ако да колко
10
0
:-)
:-)
16.07.2014 21:13
Страхотна рецепта! Станаха чудесни! Задължително опитайте :)
2
0
4987гдй
4987гдй
17.12.2013 18:37
ммммммммммм............
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв