Портокалов пай

MirelaMirela
Новак
22932456
Портокалов пай1 / 3
28/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10
"Обещавате да не го изяждате целия сами, колкото и да е трудно, нали"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - 1/3 ч.ч. + 1.2 ч.ч. за пълнежа
  • масло - 125 г
  • жълтък - 1
  • вода - 1 - 2 с.л ледено студена
  • яйца - 4 br.
  • сметана - 3/4 ч.ч.
  • портокалов сок - 1/2 ч.ч
  • портокалови кори - 2 с.л настъргани
  • За украсата
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • портокал - 1 нарязан на тънки кръгчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Замесете меко тесто от брашното, захарта, маслото, жълтъка и ледената вода. Поставете го за 20 минути в хладилника. Загрейте фурната до 160-180 градусa;

2. Разточете блат с дебелина 5 мм. Разстелете го на дъното и по стените на леко набрашнена тава. Отгоре сложете хартия за печене и наръсете ориз, с изключение на 1 см покрай стените на тавата;

3. Печете 15 мин. Махнете хартията и ориза и печете още 5 мин.

4. Разбъркайте яйцата, сметаната, захарта за пълнежа, настърганите кори и сока. Изсипете сместа върху блата. Печете 30-35 мин.

5. Разтопете на лек огън захарта за украсата в 1.3 ч.ч. вода. Варете 3 минути на умерен огън.

Накиснете портокаловите резени в сиропа за 5 минути. Украсете с тях сладкиша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: