Панакота по класическа рецепта

28/04/2017
"Класически десерт за ценители "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 083
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • готварска сметана - 400 мл
  • кафява захар - 2 с.л.
  • ванилия - 2 бр. (0.4 г)
  • желатин - 1 с.л. бял, ситно смлян, на д - р Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка чашка разтворете със студена вода - около 50 мл, желатина и го оставете около 10 минути, за да набъбне, след което загрейте на водна баня до пълно разстопяване на желатина.

В дълбок съд изсипете сметаната, захарта и ванилиите и започнете да загрявате тази смес на бавен огън, като разбърквате бавно, но без да
позволявате да кипне.

Когато сместа е добре затрята, свалете от котлона и разбъркайте хубаво разтворения желатин.

Изсипете в подходящи купи и оставете в хладилника за няколко часа - поне 4-5.

Има техника и за сервиране на панакотата в чинийка, като се обърне надолу, но аз лично предпочитам за този крем да избера красиви купи и в тях да го изсипя и сервирам.

По желание може да се гарнира със сладко от плодовеподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар