Крем Шантили за торти

28/04/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Искате ли да приготвите наистина вкусна торта, трябва да научите как се прави крем Шантили "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
38 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 019
  • Преглеждания за месеца28047
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена38

Необходими Съставки

  • жълтъци – 3 бр.
  • прясно мляко – 600 мл
  • нишесте – 60 г царевично
  • захар – 130 г
  • ванилия – 1 ампула
  • течна сметана – 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съда, в който ще варите крема, поставете жълтъците и захарта, разбийте до хомогенна смес.

Добавете студеното мляко, нишестето и ванилията разбъркайте да се разтворят много добре в млякото до гладка смес.

Поставете съда на бавен огън и варите до сгъстяване на крема при непрекъснато бъркане.

Завийте съда с стреч фолио и оставете крема да се охлади напълно.

Разбийте сметаната на пухкав крем, добавяйте на части от крема при непрекъснато бъркане с миксера.

Получава се невероятно пухкав и въздушен крем за торти и не само…..любимият крем на всички у дома!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар