Домашни Козуначени Кифли

12/05/2012
Дениславаот ДениславаНовак
"Струва си да станеш рано в събота, за да приготвиш тези козуначени кифли и усмивките на близките ти да бъдат най-голямата награда "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции40-50 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 353
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме цялото брашно в голяма купа, след това изсипваме едно по едно яйцата, прясното мляко, маята (желателно е да са леко топли за по-бързо втасване на тестото), захарта, олиото, ванилията и нарендания лимон.

Замесваме меко тесто, което да не лепне. Оставяме да втасат хубаво, след което от тестото правим 3-4 топки, които ги точим на кора от около 1 см. Разрязваме всяка кора на триъгълници.

На всяко триъгълниче слагаме по желание шоколад или мармалад и увиваме от широката към тясната страна.

Мажеме тавата с олиото и редим кифличките, оставяме ги пак да втасат в тавата и след което ги намазваме отгоре с яйцето, поръсваме с мак и печем на 180 градуса за около 25-30 мин до леко пожълтяване.подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Денислава
Денислава
18.04.2013 21:22
купичка аз меря с такава от едно време тези жезлезните алпака ли се водеха ,те са около 250 мл.
0
0
Злати
Злати
18.04.2013 18:20
ми какво да значи - малко повечко от 1 ч.ч. според мен
0
0
Меги
Меги
18.04.2013 12:03
Много ми е интересно какво значи една купичка?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв