Здравословен сладък салам с годжи бери и фурми

28/04/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Сладко руло с годжи бери - една вкусотия, която няма да ни омръзне да хапваме "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо312
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим сладкия здравословен салам, е необходимо да имате блендер или кафемелачка. Аз използвах кафемелачка, тъй като по-фино смила.

Овесените ядки (микс) трябва да ги смелете на брашно/прах.

Орехите аз ги смлях в специална мелачка за орехи, ако нямате, можете с ножа да ги нарежете. Не трябва да са много на ситно, за да се усещат.

Кокосовото масло е добре да го разтопите или на водна баня или в микровълнова.

Махате костилките на фурмите. С помощта на нож нарязвате фурмите на не много ситно.

След тази подготовка може да замесим салама.

В голяма купа слагате смлените овесени ядки, стевията, кокоса, какаото и канелата. Обърквате ги добре с лъжица.

Добавяте кокосовото масло, кокосовото мляко и яйцето и продължавате да бъркате с лъжицата.

И накрая добавяте останалите съставки - фурмите, годжи берито и орехите.

Замесвате тесто - то ще стане много лепкаво, поради тази причина ни трябват фините овесени ядки (те ще играят ролята както при обикновеното тесто, поръсвайки с брашно, спира да лепне по ръцете ни).

Изсипваме овесените ядки, като поръсваме навсякъде и продължаваме да месим.

Взимаме обикновено прозрачно фолио и изсипваме на него сместа.

Оформяме дълго парче с формата на салам, поръсваме с кокос и го завиваме.

Оставяме в хладилник за 12 часа, за да стегне.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар