Картофени лодки с шунка и чедър

28/04/2017
Mirela
отMirelaНовак202
"Вкусотия по селски, ако баба ви е готвела с чедър "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 5 големи с кората
  • шунка - 150 г ситно нарязана
  • лук - 1 глава
  • масло - 40 г разтопено
  • чедър - 1 ч.ч. настъргано сирене
  • сос - от майонеза и кетчуп за сервиране ( по желание )
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Печете картофите на 180 градуса, докато омекнат.

2. Запържете шунката в незалепващ тиган на умерен огън. Свалете го от котлона и прибавете лука.

3. Разрежете картофите на половина (по дългата страна). Издълбайте вътрешността до получаване на лодка със стена 5 мм.

4. Наредете лодките с дъното нагоре в тава и ги намажете с половината масло. Печете в средно загрята фурна 3 мин. Обърнете ги. Намажете с другата половина от маслото и отново печете 3 мин.

5. Разпределете приготвената шунка в картофените лодки. Поръсете с чедър. Печете 5 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар