Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Запържена шунка с три вида боб

Запържена шунка с три вида боб

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Запържена шунка с три вида боб1 / 2
28/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • макарони - 250 г къси
  • шунка - 230 г нарязана на ивици
  • зелен фасул - 150 г от консерва
  • червен боб - 400 г от консерва
  • бял боб - 400 г от консерва
  • зехтин - 2 с.л.
  • зелен лук - 1 връзка - нарязан
  • сметана - 2 с.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • лимон - настърганата кора на 1
  • магданоз - 3 с.л. - ситно нарязан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните според указанията.

В дълбок тиган загряваме зехтина и запържваме зеления лук за около 3-4 минути.

Разбъркваме сметаната с горчицата и лимоновата кора и сипваме в тигана при лука.

Добавяме и шунката и трите вида консервиран боб и задушаваме за 3-4 минути.

Овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме макароните.

Разбъркваме хубаво и сервираме ястието, поръсено с магданоз .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: