Санд-торта с шоколадов крем

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Санд-торта с шоколадов крем1 / 2
28/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 9 с.л.
  • брашно - 9 с.л.
  • масло - 70 г
  • За шоколадовия крем
  • бита сметана - 2 ч.ч.
  • шоколад - 250 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • За украса
  • бита сметана - 1 ч.ч.
  • шоколад - 100 г настърган
  • чаени бисквити - 1 ч.ч. смлени
  • шоколадови бонбони - 16 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и жълтъците със захарта на водна баня, докато започнат да се сгъстяват. След това отместваме, за да се охлади, като бъркаме непрекъснато. След това прибавяме брашното и размекнатото масло.

Готовото тесто изсипваме в намаслена и набрашнена форма за печене и слагаме да се пече - отначало на умерена температура, а след това - на по-силна.

Готовия блат оставяме да изстине, след което го разрязваме хоризонтално на две части.

Приготвяме шоколадовия крем:

Разтопяваме шоколада на водна баня и го отместваме. Добавяме сметаната и ванилията и разбъркваме добре.

Сиропираме по желание двете платки за торта и намазваме с шоколадовия крем едната, а другата поставяме отгоре.

Намазваме тортата с бита сметана, поръсва се с настъргания шоколад и по стените се посипва с бисквити. Украсява се отгоре с бонбоните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: