Пилешки сърчица с гъбки и соев сос

28/04/2017
"Мезе един път - с тази вкусотия нито виното, нито ракията ще стигнат "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре сърчицата, сцепете всяко едно напречно и изчистете съсирека отвътре.

Сварете сърцата и отцедете от бульона, който може да запазите в кутия във фризер за следващо готвене.

Нарежете гъбите на лентички, а чесъна накълцайте на ситно. В тиган разтопете маслото и запържете първо чесъна за не повече от 30 секунди, а после и сърчицата.

Те ще си пуснат сосче, добавете соевия сос и черния пипер и гответе, докато сосчето почти изври.

В последните минути от готвенето прибавете гъбите, запържете една минута и изстискайте сока от половин лимон.

При непрекъснато бъркане гответе, докато сосът напълно изчезне.

Сервирайте в красива чиния и поръсете с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар