Печено пиле с нахут и пушен пипер

28/04/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф71421923181
"Вкусно и интересна комбинация, която непременно трябва да споделите с приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо509
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бедра - 2 кг
  • кромид лук - 1 глава, нарязан на ситно
  • нахут - 1 буркан стерилизиран, изцеден
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 к.л. сух
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • магданоз 1/2 връзка нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилето с подправките: разбъркайте заедно пушения червен пипер, солта, чесъна на прах, черния пипер и смляния риган в голяма купа.

Поставете пилешкото в купата и го оваляйте, за да се покрие напълно с подправките. Можете да направите това няколко часа по-рано или точно преди готвенето. По ваш избор.

Колкото по-дълго пилето седи в подправките, толкова повече вкусове ще проникнат в месото.

Сложете в голям тиган 1 с.л. зехтин и нарязания лук. Запържете леко, добавете изцедения нахут.

Прехвърлете в тава за печене, загрейте фурната на 200 градуса. Сложете в тавата и овкусените пилешки бедра. Добавете малко от водата от нахута. Печете около 50 минути.

Поднесете поръсено с лимонов сок, лимонова кора и магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!