Крем от грис със сладко от смокини и орехи

29/04/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaПомощник Готвач
"Толкова лесно, толкова вкусно - как да не го опита човек още днес "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме млякото заедно със захарта на котлона да заври.

През това време в къпа поставяме гриса и го разбиваме с 1/2 ч.ч. вода.

Когато е готово млякото, при непрекъснато бъркане добавяме на тънка струйка разтворения грис. Варим около 5-7 минути на умерен огън.

Сваляме от котлона и разпределяме на порции в подходящи чаши.

Най-отдолу поставяме по една смокиня и тогава сипваме от млякото с гриса.

Отгоре поръсваме със смлените орехи.

Оставяме да изстинат и тогава поднасяме.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар