Пържоли с млечно-кисел сос

29/04/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф92512288243
"Сочни пържолки в пленителен сос си търсят компания за обяд "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 465
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинска плешка – 1 кг
  • пресен лук – 1 връзка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
  • продукти за соса
  • масло – 30 г
  • олио – 2 с.л.
  • брашно – 2 - 3 с.л.
  • кисело мляко – 2 с.л.
  • зеленчуков бульон – ½ кубче
  • лимон – ½ сока
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме плешката на пържоли средно дебели, поръсваме с малко сол и леко начукваме.

Нарязваме пресния лук и сипваме в тава с малко олио. Подреждаме пържолите плътно една до друга, поръсваме със червен, черен пипер и чубрица. Добавяме малко вода, отгоре поръсваме с още малко олио и слагаме да се пекат до зачервяване.

Соса правим по следния начин: в тиган с незалепващо покритие сипваме масло и олио, леко запържваме две супени лъжици брашно, след което добавяме 2 лъжици кисело мляко, отново разбъркваме.

Добавяме ½ зеленчуков бульон и около 1 водна чаша вода, оставяме да къкри, когато достигне желаната гъстота, овкусяваме с черен пипер или магданоз пожелание.

Който обича по кисел вкус, може да добави сока на половин лимон. Така получения сос е подходящ и за овкусяване на свинско и пилешко месо.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар