Съботни бухти

12/05/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Днес ще ви представим тези уникално пухкави домашни бухти - вървят с пудра захар, със сладко, компот или пък солена гарнитура"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 410
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • кефир - 500 мл (2 части мляко+1 част вода)
  • захар - 6 ч.л
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 с.л.
  • майонеза - 50 мл
  • яйца - 1 брой
  • мая - 2 щипки
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла вода със захар. Направете кефира от млякото и водата, като трябва да е по-гъстичък. Смесете всички продукти и замесете гладко и меко тесто. Оставете го на топло да втаса за 30 минути.

Разточете тестото на кора с дебелина до 1-2 см и с чаша или друга форма изрежете бухтичките. Пускайте ги да се пържат в повечко сгорещено олио. Ще видите как започват да се надуват. Трябва да ги обърнете да се изпържат равномерно отвсякъде.

Отцеждайте готовите съботни бухти върху решетка или кухненска хартия. Поднесете ги, поръсени с пудра захар, със сладко, компот или пък солена гарнитура.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар