Пита със сирене и кашкавал

29/04/2017
"Когато в питата има и сирене, и кашкавал - няма как да не е вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо166
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля леко. След което се изсипва в по-дълбока купа. Към него се прибавя маята и захарта. Разбърква се хубаво.

Содата за хляб се прибавя към киселото мляко. Прибавят се и останалите продукти за тестото, като брашното се прибавя накрая. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се оставя да втаса за около 30-тина минути.

През това време кашкавалът се нарязва на малки парчета.

След като тестото е втасало, се разделя на малки топки. Тавата се помазва с олио и се набрашнява. В средата на всяка топка тесто се слага по малко кашкавал. Топката тесто се помазва хубаво от всички страни с краве масло.

След което се редят плътно в тавата. Това се повтаря до изчерпване на продуктите.

В дълбока купа се разбиват яйцата и към тях се натрошава сиренето. Със тази смес се заливат топките тесто. Питката се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар