Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пита със сирене и кашкавал

Пита със сирене и кашкавал

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
29/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Когато в питата има и сирене, и кашкавал - няма как да не е вкусна"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1.1 кг
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 1 кубче (42 г)
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • за заливката
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 450 г
  • краве масло - 250 г
  • кашкавал - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля леко. След което се изсипва в по-дълбока купа. Към него се прибавя маята и захарта. Разбърква се хубаво.

Содата за хляб се прибавя към киселото мляко. Прибавят се и останалите продукти за тестото, като брашното се прибавя накрая. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се оставя да втаса за около 30-тина минути.

През това време кашкавалът се нарязва на малки парчета.

След като тестото е втасало, се разделя на малки топки. Тавата се помазва с олио и се набрашнява. В средата на всяка топка тесто се слага по малко кашкавал. Топката тесто се помазва хубаво от всички страни с краве масло.

След което се редят плътно в тавата. Това се повтаря до изчерпване на продуктите.

В дълбока купа се разбиват яйцата и към тях се натрошава сиренето. Със тази смес се заливат топките тесто. Питката се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: